Pelerinajul de Florii în municipiul Cȃmpina

Ca și în celelalte municipii din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor, pelerinajul de Florii a umplut de bucurie și încărcătură duhovnicească atmosfera din municipiul Cȃmpina unde, un numeros sobor de preoți din cuprinsul Protoieriei Cȃmpina împreună cu mulțimea credincioșilor de toate vȃrstele au început sărbătoarea Intrării Mȃntuitorului Iisus Hristos în Ierusalim într-un cadru liturgic la biserica „Sfȃnta Treime” unde a fost săvȃrșită slujba Vecerniei Mari.

La finalul Vecerniei, Preacucernicul Părinte Protoiereu Dumitru Costică a rostit rugăciunea de binecuvȃntare a ramurilor de finic și de salcie care au fost împărțite celor prezenți. După aceasta, s-a pornit în procesiunea tradițională la care au participat și reprezentanții autorităților locale. Primul popas al pelerinajului a fost ținut la biserica „Sfȃntul Mare Mucenic Dimitrie” unde au fost rostite ectenia specială și un icos din cadrul Acatistului praznicului. În sunetul clopotelor, pelerinajul a continuat către biserica „Sfȃntul Nicolae” unde pelerinii au fost întȃmpinați de părintele paroh, cȃntăreții și credincioșii acestei parohii. Aici, au fost intonate cȃntări sfinte, ectenia de mulțumire, iar Preacucernicul Părinte Protoiereu Dumitru Costică a rostit rugăciunea de binecuvȃntare a pelerinilor, otpustul religios și a rostit un cuvȃnt de învățătură folositor celor care au participat cu credință și nădejde la acest praznic.

Cu această ocazie, au fost dăruite celor prezenți pliantele cu programul pelerinajului realizat de către Protoieria Cȃmpina cu binecuvȃntarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente