Pelerinaje la începutul lunii septembrie

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul lunii septembrie, moaștele unor sfinți importanți care se află la biserici din capitala țării vor fi purtate în pelerinaje în orașe din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum și în Eparhia Alexandriei și Teleormanului, informează Ziarul Lumina. Programul acestor evenimente cuprinde slujiri arhierești, procesiuni cu odoarele sfinte, pelerinaje ale credincioșilor și litanii.

În perioada 4-6 septembrie 2015, racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aflată la Mănăstirea Radu Vodă din București, va fi purtată în pelerinaj la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Roșiorii de Vede, Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Cu această ocazie, vineri 4 septembrie, va fi organizată o procesiune cu moaștele Sfântului Nectarie în orașul Roșiorii de Vede, de la Biserica „Sfântul Teodor Tiron” până la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, unde racla va fi așezată într-un loc special amenajat spre a fi cinstită de credincioși.

Sâmbătă, 5 septembrie, la această biserică, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Prea­sfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În perioada 7-8 septembrie, racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena de la Catedrala Patriarhală și racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, de la Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, vor fi purtate în pelerinaj în orașul Otopeni, județul Ilfov. Cele două racle vor fi așezate pentru o scurtă perioadă de timp, luni 7 septembrie, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Odăi și la biserica Parohiei Otopenii de Jos. De la ora 19:00, moaștele vor fi purtate în procesiune de la biserica Parohiei Otopenii de Jos la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Otopeni. Cu ocazia hramului acestui locaș, marți 8 septembrie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor.

Pe 13 septembrie 2015, se va organiza în Protopopiatul Sector 1 Capitală procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!”. La acest eveniment, se vor purta în procesiune pe Calea Victoriei din București racla cu lemnul Sfintei Cruci de la Parohia „Sfântul Vasile cel Mare”- Victoria și racla cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești, de la Mănăstirea Căldărușani din județul Ilfov. Procesiunea va fi condusă de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La sfârșitul procesiunii, cele două racle vor fi așezate la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” de pe Calea Victoriei, spre a fi cinstite de credin­cioși începând cu seara zilei de 13 septembrie, precum și în ziua de 14 septembrie, când această biserică își sărbătorește hramul.

Comentarii Facebook


Știri recente