Pelerinaj și conferință NEPSIS în Marea Britanie

Românii ortodocși din Marea Britanie participă în perioada 16-19 septembrie la un pelerinaj la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Londra. Aici va avea loc și o conferință organizată de Asociația NEPSIS, cu tema ‘Rugăciunea ca experiență a vieții veșnice’, informează mitropolia.eu, citat de „Ziarul Lumina”.

La evenimente sunt invitați o serie de monahi care să vorbească participanților. Tinerii care participă la lucrările conferinței de la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan’ sunt cazați la mănăstire, precum și la unii enoriași din parohiile din Londra.

După primirea participanților, mâine, tinerii vor pleca la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Essex, unde vor avea loc Acatistul Sfântului Siluan și închinarea la sfintele sale moaște, iar la prânz vor începe prelegerile despre rugăciune.

Duminică, 19 septembrie, pelerinii veniți la conferință vor participa la Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Română ‘Sfântul Gheorghe’ din Londra, iar apoi vor continua prelegerile despre rugăciune, tema propusă fiind ‘Rugăciunea – limba inimii’. Toate conferințele vor fi în limbile engleză și română.

Asociația NEPSIS s-a constituit la 13 noiembrie 1999, la inițiativa IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. Ea a primit numele de NEPSIS, cuvânt grec care înseamnă ‘trezvie’. Numele subliniază scopul asociației, acela de a păstra aprinsă flacăra credinței noastre sau de a trezi această credință printre cei tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente