Pelerinaj pentru persoanele private de libertate

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți mâine, 29 iunie, în Biserica Ortodoxă, sunt ocrotitori și ai persoanelor private de libertate din România, informează Ziarul Lumina. Cu acest prilej, Penitenciarul Ploiești a organizat zilele trecute o conferință despre suferință și mărturisire, dar și un pelerinaj pentru persoanele private de libertate care și-au manifestat mai multă dragoste pentru Dumnezeu.

Programele de educație și asistență religioasă, psihologică și socială dedicate persoanelor private de libertate din Penitenciarul Ploiești au continuat săptămâna aceasta cu diferite activități culturale și religioase. „Penitenciarul Ploiești a organizat de-a lungul timpului diverse activități culturale și moral-religioase prin care a urmărit implicarea, sensibilizarea și responsabilizarea persoanelor private de libertate prin valorificarea abilităților, aptitudinilor și intereselor acestora. Pentru a veni în întâmpinarea sărbătoririi Sfinților Apostoli Petru și Pavel, considerați ocrotitori ai sistemului penitenciar din România, Penitenciarul Ploiești a organizat miercuri, 25 iunie, o conferință, intitulată „Sfinții Apostoli Petru și Pavel – suferință și mărturisire”, în capela Penitenciarului Ploiești. De asemenea, întrucât marea sărbătoare este precedată și de o perioadă de post, ne-am gândit să oferim persoanelor private de libertate posibilitatea de a se apropia mai mult de Dumnezeu prin oficierea unor slujbe misionare, dar și prin îndemnarea lor de a se spovedi cât mai des. Acțiunile din această săptămână au continuat joi, 26 iunie, când am organizat pentru persoanele private de libertate, care participă cel mai des la sfintele slujbe oficiate în capela penitenciarului, un pelerinaj la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” – Caraiman din Bușteni, unde toți cei prezenți s-au rugat la Dumnezeu pentru iertarea păcatelor lor”, a precizat pr. Georgian Alexandrescu, preotul de caritate din Penitenciarul Ploiești.

În organizarea pelerinajului, preotul de caritate a fost ajutat de către Celestin Brânzan, directorul Penitenciarului Ploiești, Magdalena Toma, director adjunct, și Simona Marin, șeful Serviciului de educație.

Comentarii Facebook


Știri recente