Pelerinaj pentru grupa de cateheză a Parohiei Barcani, Covasna

Clasa a VIII-a B din localitatea Barcani, judeţul Covasna, a participat la Concursul naţional de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, în cadrul căruia elevii au câştigat premiul II la nivel eparhial, informează Ziarul Lumina. În urma participării la concurs, din partea Preasfinţitului Episcop Andrei şi a Episcopiei Covasnei şi Harghitei, elevii au primit o recompensă în bani, cu care în luna august au organizat o excursie pe traseul Sinaia-Târgovişte alături de directorul şcolii din Barcani, Cătălin Petcu şi de primăria comunei, care a pus la dispoziţie un microbuz şcolar pentru deplasare.

Elevii au vizitat Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleş, Catedrala Arhiepiscopală din Târgovişte, Complexul Naţional Muzeal din Târgovişte cu Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Biserica Domnească din Târgovişte, Muzeul Poliţiei, Grădina zoologică, Parcul Chindiei.

Itinerarul s-a încheiat la mănăstirile Dealu, Viforâta şi Mănăstirea „Înălţarea Domnului” din Sinaia. Copiii au primit informaţii de la persoane specializate, s-au rugat, au cântat, au făcut fotografii şi s-au bucurat de timpul petrecut alături de colegii lor. Această experienţă a fost un prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei, de a utiliza nu doar cunoştinţele studiate la religie, ci la mai multe discipline. Vizitele făcute i-au ajutat pe elevi să asimileze cunoştinţe în mod independent şi să-şi formeze aptitudini de comuniune cu Dumnezeu, responsabilitate, perseverenţă, iniţiativă, cooperare, care îşi vor pune amprenta pe caracterul acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente