Pelerinaj pentru copiii de la DGASPC Vrancea. Organizator a fost Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din Focșani

Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Focșani a organizat recent un pelerinaj social pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Acţiunea a avut loc în perioada 7-8 februarie 2017 şi au fost vizitate multe mănăstiri din Oltenia, ne-a transmis Pr. Florentin Răuță de la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva din Focșani.

Pelerinajul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, prin Centrul de Pelerinaje Sfinții Împărați Constantin și Elena și cu sprijinul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Eparhiei.

În ziua de 7 februarie, tinerii pelerini au vizitat mănăstirile Govora, Dintr-un Lemn, Polovragi, Horezu și Lainici, dar și minunatele opere de artă ale lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu: Coloana Infinitului, Poarta sărutului și Masa tăcerii. În seara aceleiași zile, copiii s-au bucurat de ospitalitatea părintelui stareț al Mănăstirii Lainici care le-a oferit cazare și o masă caldă, iar o parte dintre ei au participat la slujba de Priveghere.

A doua zi, pelerinii au ajuns la Mănăstirea Bistrița, unde au participat la Sfânta Liturghie. De aici, s-au îndreptat spre Târgoviște, unde au vizitat ansamblul monument istoric Curtea Domnească și Mănăstirea Nucet, primind și o masă caldă din partea obștii monahale.

Pelerinajul a avut scopul de a le insufla tinerilor valorile perene ale credinței creștine. Ei au fost îndemnați să-și coordoneze viața după principiile morale propovăduite de Biserica străbună și să cunoască trecutul istoric și cultural al poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente