Pelerinaj pentru copii din parohiile Berchieșu și Frata

Copii din parohiile Berchieșu și Frata, protopopiatul Turda, împreună cu preoții parohi Florin Negru și Cătălin Bucevschi au mers recent într-un pelerinaj la mănăstirile din zona Bucovinei.

În prima zi au fost vizitate mănăstirile Piatra Fântânele, Sucevița, Moldovița, Voroneț și Neamț, unde copiii s-au închinat la sfintele moaște, s-au rugat lui Dumnezeu pentru familiile lor și s-au bucurat de frumusețea locașurilor de cult ridicate în stil moldovenesc. A doua zi au vizitat mănăstirile Secu, Sihăstria, Agapia și Văratec, unde de asemenea au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru darurile primite de la Bunul Dumnezeu. Micii pelerinii au vizitat și casa memorială ,,Ioan Creangă” din Humulelti.

„Acest pelerinaj a venit ca o răsplată din partea preoților parohi pentru faptul că tinerii au participat seară de seară la slujba paraclisului Maicii Domnului din timpul postului Adormirii, precum și la celelalte slujbe”, a spus părintele Florin Negru, parohul bisericii din Berchieșu, potrivit Radio Renașterea.

De asemenea la acest pelerinaj a participat alături de preoți și copii, domnul primar al comunei Frata, Vasile Trif, care a venit în sprijinul acestui proiect al Bisericii, de a răsplăti tinerii din mediul rural care participă activ la viața liturgică.

„La final copiii au fost extrem de bucuroși și de uimiți de frumusețile mănăstirilor moldovenești, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință, exprimându-și astfel dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje”, a mai spus părintele Florin Negru.

Comentarii Facebook


Știri recente