Pelerinaj la Padova, Italia

Centrul de Pelerinaje al Episcopiei Italiei organizează sâmbătă, 16 octombrie, un pelerinaj la Padova, la locul unde se află moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, împreună cu una dintre icoanele Maicii Domnului pictate de către Apostol.

Cu această ocazie, în Biserica „Santa Giustina”, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan împreună cu un sobor de preoți și diaconi, vor săvârși Sfânta Liturghie. Sunt așteptați să participe pelerini din Padova, Milano, Bergamo, Lodi și Livorno.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Gheorghe Verzea, parohul Bisericii din Padova: „Ne așteptăm la aproximativ 200 de pelerini veniți din toate aceste parohii, la care se vor adăuga cei din zona Padovei, Veneției, Rovigo și Vicența. Scopul pelerinajului este închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Apostol Luca, pe care îl cinstim cu toții și Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică. Pelerinajul în sine are un sens duhovnicesc, de sacrificiu, de închinare. Mulți merg cu nădejdea îmbunătățirii vieții duhovnicești și a apropierii de Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente