Pelerinaj la moaștele Sfintei Ana de Novgorod în orașul Eskilstuna, Suedia

Sâmbătă, 4 aprilie a.c., va avea loc un pelerinaj organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord la biserica ortodoxă suedeză cu hramul „Sfânta Cuvioasă Ana de Novgorod” din orașul Eskilstuna.

Pelerinajul va fi condus de către Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, și vor participa preoți și credincioși din parohiile românești din Suedia, precum și preoți și credincioși suedezi convertiți la Ortodoxie, din comunitatea euharistică din Eskilstuna.

După Sfânta Liturghie arhierească care va începe la ora 10:30 a.m., se va săvârși Slujba pomenirii morților, apoi toți pelerinii prezenți vor putea să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Ana de Novgorod, în cadrul procesiunii care se va face în jurul bisericii din Eskilstuna, închinată acestei sfinte prințese vikinge.

Sfânta Ana, cu numele din Botez Irina (Ingegerd), a fost fiica regelui Olav al Suediei și s-a născut în jurul anului 1000. Nu avea împliniți 20 de ani când s-a căsătorit cu Iaroslav cel Înțelept, Principele Novgorodului, cu care a avut zece copii: șapte băieți și trei fete. După moartea soțului ei, a devenit monahie, primind numele de Ana. A trecut la cele veșnice la 10 februarie 1050, iar pentru sfințenia vieții ei și pentru minunile săvârșite prin ea, a fost trecută în rândul sfinților, împreună cu unul dintre fiii ei, Vladimir, ctitorul catedralei din Novgorod.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…