Pelerinaj la Moaștele Sfântului Ioan Casian, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale si Meridionale

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale si Meridionale, prin Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Marsilia, organizează de mâine, 1 mai, un pelerinaj la Moaștele Sfântului Ioan Casian. Pelerinajul va începe la Biserica Sfântul Cannat din Marsilia și are scopul de a reuni pe românii din bazinul Euro-mediteranean.

Mai multe informații despre acest pelerinaj a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Arhimandrit Simion Mureșan, organizatorul evenimentului: „Pelerinajul la Moaștele Sfântului Ioan Casian de anul acesta se va desfășura pe durata a două zile, 1 și 2 mai. Acest pelerinaj va debuta cu Vecernia în cinstea Sfântului Ioan Casian la Biserica Sfântul Victor din Marsilia, în prezența Arhiepiscopului catolic Georges Pontier. Monseniorul îi va întâmpina pe părinții Episcopi ai Mitropoliei noastre a Europei Occidentale și Meridionale, în frunte cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, cu a cărui binecuvântare și purtare de grijă acest pelerinaj se desfășoară pentru a treia oară. Vor mai fi prezenți la acest pelerinaj Preasfințitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, domnul consul general al României la Marsilia Cornel Alexe, împreună cu alte oficialități ale Bisericii Catolice din Marsilia și regiunea Marsiliei. Pentru a doua zi de pelerinaj duminică, 2 mai, este prevăzută în program Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif, înconjurat de un sobor de preoți. Ne așteptăm să fie prezenți mulți pelerini, atât din țară, cât și din regiunea Marsiliei, dar și din Spania și Italia”.

Comentarii Facebook


Știri recente