Pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan Casian aflate la Marsilia, Franța

Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale organizează astăzi, 1 mai și mâine, 2 mai, un pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan Casian, aflate la Marsilia, Franța. La eveniment vor fi prezenți mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Mai multe informații cu privire la acest pelerinaj a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Arhimandrit Simion Mureșan, organizatorul evenimentului: „Pelerinajul va debuta cu Vecernia în cinstea Sfântului Ioan Casian din Biserica Saint Victor din Marsilia în prezența Arhiepiscopului catolic Georges Pontier care îi va întâmpina pe Părinții Episcopi ai Mitropoliei noastre ai Europei Occidentale și Meridionale, în frunte cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif. Vor mai fi prezenți Preasfințitul Timotei Lauran, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, domnul Consul General al României la Marsilia Cornel Alexe dimpreună cu alte oficialități ale Bisericii Catolice din Marsilia și regiunea Marsiliei. Pentru a doua zi de pelerinaj, duminică, este prevăzută Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, înconjurat de un sobor de preoți. Ne așteptăm să fie prezenți mulți pelerin atât din țară, cât și din regiunea Marsiliei, din Spania, dar și din Italia”.

Este al treilea an de când Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale si Meridionale organizează acest pelerinaj în cinstea Sfântului originar din Dobrogea.

Comentarii Facebook


Știri recente