Pelerinaj la moaștele Sfântului Alexie din Roma

Duminică, 16 martie 2014, după Sfânta Liturghie, un grup de credincioși de la Paraclisul „Sfântul Alexie, Omul lui Dumnezeu” din Roma-Torre Spaccata, în frunte cu Părintele Gabriel Popescu și cu preoteasa Ioana, au efectuat un pelerinaj la Biserica Sfinților Bonifaciu și Alexie din Roma, pentru a se închina la moaștele Sfântului Alexie aflate sub altarul acestei biserici.

Aici a fost oficiată slujba Acatistului Sfântului Alexie, care se sărbătorește luni, 17 martie, iar seara, la întoarcere, în biserica din Torre Spaccata, au participat la slujba vecerniei, potrivit episcopia-italiei.it. Grupul de credincioși adulți a fost însoțit și de o parte din copiii și tinerii Nepsis de la cateheza duminicală, pentru care pelerinajul presupune nu numai o frumoasă călătorie, ci și un însemnat moment catehetic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…