Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu Protopopiatul ortodox Gherla va organiza, miercuri, 14 august 2013, în ajunul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, pelerinajul „La Nicula colo-n deal”.

Procesiunea, aflată la a doua ediție, va avea loc cu ocazia hramului mănăstirii. An de an, zeci de mii de credincioși vin la Nicula, să se închine icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Despre tradiția desfășurării acestei manifestări și despre programul evenimentului a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului: „De sute de ani, la mănăstirile din Ardeal și în mod special la Mănăstirea Nicula unde este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, se face pelerinaj. Vin creștinii pe jos, cântă și spun Maicii Domnului toate necazurile lor. Ne încadrăm și noi în această rânduială a pelerinajului și miercuri vom pleca la ora 14:00 din Biserica Sfântul Nicolae din centrul orașului Gherla pe jos până la Mănăstirea Nicula unde se găsește icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vom pleca sobor de episcopi, de preoți și mulți credincioși cântându-i Maicii Domnului și însuflețindu-ne unii de la alții în această devoțiune legată de preacinstirea Maicii Domnului”.

Anul acesta, la pelerinajul pe jos până la Mănăstirea Nicula, vor participa, împreună cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei, Preasfințitul Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul arhiereu-vicar, Ignatie Mureșanul.

Comentarii Facebook


Știri recente