Pelerinaj la ctitorii brâncovenești

Tineri din Parohia Telcișor, Protopopiatul Năsăud, au participat la un pelerinaj la mănăstiri, printre care și ctitorii brâncovenești, între care Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Horezu, județul Vâlcea, Mănăstirea Curtea de Argeș, Mănăstirea Recea, județul Mureș, Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” de la Sighișoara, Mănăstirea Govora, județul Vâlcea, informează „Ziarul Lumina”. Tinerii au avut posibilitatea de a trece Transfăgărășanul, făcând un popas la Bâlea Lac.

„Pelerinajul acesta se alătură celorlalte activități pe care noi le derulăm cu tinerii în Parohia Telcișor în cadrul proiectelor catehetice și are menirea de a-i face conștienți pe tineri asupra ceea ce înseamnă spiritului de jertfă creștină, dragostea pentru celalalt – amintindu-le pilda Sfintei Mucenițe Filofteia -, dar și împărtășirea lor din duhul Sfinților Martiri Brâncoveni prin vizita la cele două mari ctitorii, Horezu și Sâmbăta de Sus, învățându-i că nimic din lumea aceasta, chiar și moartea, nu trebuie să ne facă să ne lepădăm credința străbună, având înainte exemplul lui Mateiaș. De altfel, Sfânta Filofteia și Sfântul Martir Brâncovean Mateiaș sunt exemple demne de urmat pentru copiii și tinerii de azi”, a spus parohul Tofan Ovidiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…