Pelerinaj la crucea de pe Vârful Ţibleş

În fiecare an, la sfârşitul lunii august, Părintele Ioan Ropan Lungu, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” şi credincioşii din localitatea Groșii Țibleșului, organizează un pelerinaj la crucea de pe Vârful Țibleș, Maramureș.

Anul acesta data pelerinajului este va fi organizat marţi, 23 august 2016, iar slujba Te Deumului şi slujba Parastasul pentru pomenire a celor trecuţi la Domnul va avea loc la Monumentul Sfintei Cruci, începând cu orele 12:00.

Preotul paroh Ioan Ropan Lungu, consiliul parohial şi primarul comunei Groșii Țibleșului îi invită pe tinerii din comună şi din întreaga Episcopie, care pot urca la cota la care se află monumentul, se participe la pelerinaj. Deplasarea va avea loc pe jos, cu prapori și în cântec de pricesne.

Pe Muntele Ţibleş, la cea mai înaltă cotă, 1839 metri, se află o Sfântă Cruce ridicată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei şi a Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, cu sprijinul Primărie și din iniţiativa şi sârguinţa celor 27 de preoţi şi monahi din Groşii Ţibleşului. Sfinţirea a fost făcută la sfârşitul lunii august 2014.

Monumentul din piatră în formă de Cruce, ridicat în memoria tuturor locuitorilor satelor din cele două judeţe din jurul muntelui, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, care s-au jertfit pentru cauza credinţei celei adevărate, dar s-a ridicat şi pentru toate binefacerile revărsate asupra locuitorilor din Groşii Ţibleşului şi din localităţile din jurul versanţilor muntelui.

Comentarii Facebook


Știri recente