Pelerinaj în oraşul Voluntari la Brâul Maicii Domnului şi la moaştele Sfântului Stelian

Mii de credincioşi au adus cinstire Brâului Maicii Domnului şi moaştelor Sfântului Stelian, aşezate spre închinare la Catedrala din Voluntari. Odoarele au fost aduse în pelerinaj din Grecia în data de 9 mai 2017 şi vor rămâne până mâine în oraşul ilfovean.

Momentul central al manifestării religioase l-a reprezentat Sfânta Liturghie oficiată astăzi în pridvorul catedralei din oraş. Slujba a fost săvârşită de un sobor de clerici condus de Arhim. Veniamin Goreanu, consilier patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment

În cuvântul rostit, arhim. Veniamin Goreanu a vorbit credincioșilor despre chemarea pe care Dumnezeu o adresează oamenilor în diferite împrejurări ale vieţii lor şi a evidenţiat faptul că Mântuitorul Hristos dialoghează cu o femeie samarineancă trecând peste prejudecățile contemporanilor faţă de acel popor.

Domnul o așteaptă la fântâna și îi oferă apa cea vie a credinței din care a sorbit ea și mulți din locuitorii cetății Sihar.

Femeia samarineancă devine mărturisitoare după ce Îl cunoaște pe Mesia și îi cheamă pe toți să-L cunoască. Ea își îndreaptă viața și devine model de pocăință pentru toți. Din dialogul cu această femeie vedem atitudinea pe care Domnul o are faţă de cei păcătoși, precum și felul în care duhovnicul, cu multă delicatețe, trebuie să se apropie de cei care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu sau care s-au înstrăinat de El.

Omul contemporan este frământat și însetat când nu-L are pe Dumnezeu, iar când îL descoperă nu mai vrea nimic, dorind să fie și să slujească Părintelui Ceresc, asemenea acestei femei.

În final, părintele Veniamin Goreanu a evocat lucrarea misionară la care suntem chemați toți cei care facem parte din Biserică și a subliniat importanţa mărturisirii și transmiterii bucuriilor duhovnicești și celor care nu au ajuns la Sfânta Liturghie. Totodată, a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel tuturor celor prezenți, evidenţiind purtarea de grija părintească a Patriarhului nostru pentru mântuirea și binele credincioşilor.

În cuvântul său, Părintele Cristian Burcea, protopop al Protopopiatului Ilfov Nord, a făcut referire la buna colaborare dintre protopopiat și autoritățile locale ale orașului Voluntari, care ajută la misiunea Bisericii.

Această colaborare contribuie mult la lucrarea misionar pastorală a Bisericii, atât prin organizarea pelerinajului cu Brâul Maicii Domnului, care începe să devină o tradiție, cât și prin pelerinajul anual la Iași, cu prilejul sărbătorii Sf. Cuv. Parascheva, unde în mod organizat merg mii de pelerini din Voluntari.

Dl. Primar Costel Florentin Pandele a adus mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acordată acestui eveniment, precum și tuturor colaboratorilor care i-au fost alături în organizarea pelerinajului cu aceste odoare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…