Pelerinaj în Mitropolia Germaniei cu moaștele Sf. Dionisie Erhan

La invitația Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, părintele Gabriel-Andrei Gherasă, consilier al Mitropoliei Basarabiei, a făcut un pelerinaj prin Mitropolia Germaniei cu moaștele Sfântului Dionisie Erhan.

Moaștele au ajuns sâmbătă la Parohia „Sf. Ap. Bartolomeu” din Frankfurt pe Main, unde au fost întâmpinate de Părintele Paroh Mircea Deac și alți clerici români din eparhia Germaniei.

Cu această ocazie, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, iar parohia română din Frankfurt a primit în dar o părticică din moaștele sfântului, care va fi păstrată într-o raclă, spre închinare, în biserică.

„Deși este un sfânt nou, sunt deja destule mărturii despre minunile făcute celor ce se roagă cu credință în Domnul și cer mijlocirea Sfântului Dionisie”, transmite parohia pe pagina de Facebook.

Sfântul Dionisie Erhan este un sfânt recent, fost Episcop al Cetății Albe și Ismailului, canonizat de Sfântul Sinod în anul 2018, anul Centenar al Marii Uniri. Sfintele Sale moaște se află la Mănăstirea Suruceni din Republica Moldova.

Foto credit: Facebook / Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Bartolomeu” Frankfurt am Main

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…