Pelerinaj gratuit pentru tineri din parohia Bocsig

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, marți, 18 august 2015, Parohia Ortodoxă Română Bocsig, prin preotul paroh Bogdan Oneț, a organizat un pelerinaj gratuit cu caracter social şi misionar penatru 17 elevi din Bocsig, după cum aflăm de la protos. Iustin Popovici.

Aceşti elevi provin și din familii cu resurse financiare reduse, dar în mod frecvent, alături de alți tineri, iau parte la activitățile din cadrul proiectului „Un licăr de credință” desfășurat de Parohie în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Vasile Pop” din Bocsig începând cu anul 2013.

Copiii din Bocsig au vizitat mănăstiri, biserici și obiective turistice reprezentative din judeţele Timiș și Arad, precum: Mănăstirea Partoș, Castelul de la Banlok, Mănăstirea Șag-Timișeni, Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Grădina Zoologică din Timișoara, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, Mănăstirea Hodoș-Bodrog (cea mai veche Mănăstire din România) și Monumentul eroilor de la Păuliș.

Pr. Bogdan Oneț a declarat că această acţiune a dorit să aducă un dar memorabil acestor copii, care trebuie să conștientizeze în sufletul lor, adevăratele valori religioase pe care le-au identificat în mănăstirile şi bisericile vizitate cu acest prilej. Au fost vizitate mănăstiri și locuri care arată importanța credinței in viața noastră de zi cu zi și dragostea românilor pentru eroi și patrie. Putem mărturisi că în acest pelerinaj am învățat alături de copii că aceste lucruri care dăinuiesc de sute de ani, transmit prin clădirile lor, prin viaţa monahală și prin istoria lor, suflul rugăciunii, îndemnul la pace dar şi o raportare firească la viaţa de zi cu zi.

Comentarii Facebook


Știri recente