Pelerinaj din Iclod la Mănăstirea Nicula

Tradiționalul pelerinaj pe jos din Iclod până la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare, mai exact, sâmbătă, 5 aprilie 2014, potrivit Radio Renașterea. Aflată la a IV-a ediție, acțiunea este organizată de Arhiepiscopia Clujului împreună cu Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și ASCOR, Filiala Cluj-Napoca. La grupul de pelerini se va alătura și PS Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului precum și preoți și diaconi.

Pelerinajul se adresează în special tinerilor și presupune parcurgerea pe jos a 17 km, din localitatea Iclod la Mănăstirea Nicula, pe durata a aproximativ cinci ore. Pe tot parcursul pelerinajului, participanții vor intona cântări religioase în cinstea Maicii Domnului și vor rosti rugăciuni.

Odată ajunși la Mănăstirea Nicula, pelerinii vor participa la slujbele de seară ce vor fi oficiate în biserica așezământului monahal. Pelerinajul este public și se adresează creștinilor de toate vârstele.

Comentarii Facebook


Știri recente