Pelerinaj de Florii, la Buzău

Sâmbătă, 12 aprilie 2014, credincioșii din municipiul Buzău, însoțiți de preoții lor, vor participa la pelerinajul organizat cu prilejul sărbătorii Floriilor, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Pelerinii – purtând în mâini ramuri de salcie și icoane – vor pleca în jurul orei 1630, după oficierea slujbei Vecerniei, de la biserica „Eroilor”, pe b-dul Unirii, spre Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”. Lor li se vor adăuga alte grupuri de credincioși de la biserica „Sfinții Îngeri” și Catedrala „Sfântul Mucenic Sava”. Toți aceștia vor fi întâmpinați, la Catedrala arhiepiscopală, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia o scurtă slujbă de binecuvântare și va rosti un cuvânt de învățătură.

Astfel, pelerinajul de sâmbătă reprezintă nu numai o reactualizare a ultimului drum parcurs de Mântuitorul Hristos în viața Sa pământească, ci constituie, pentru fiecare credincios care va participa, un bun prilej de a lua arhierească binecuvântare, pentru a parcurge cum se cuvine – în post, rugăciune și fapte bune – zilele Săptămânii Sfintelor Pătimiri, întru așteptarea marelui praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente