Pelerinaj de Florii în Arhiepiscopia Râmnicului

Arhiepiscopia Râmnicului a organizat sâmbătă, 12 aprilie 2014, în Sâmbăta lui Lazăr, în cele trei protopopiate vâlcene: Drăgășani, Horezu și Râmnicu Vâlcea, pelerinajul de Florii intitulat „Călătoria și comuniunea cu Mântuitorul Hristos, lucrare sfințitoare în mijlocul poporului”.

La Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 15.00, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Vecernia Floriilor cu Litie. După oficierea Vecerniei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură și a citit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor (ramurile de salcie) care au fost împărțite credincioșilor.

Procesiunea a pornit de la Biserica „Toți Sfinții”, la orele 16.30, și s-a desfășurat pe un traseu care a inclus Biserica „Cuvioasa Parascheva”, Paraclisul arhiepiscopal „Buna Vestire” – Terasă, Biserica „Sfântul Dumitru” și s-a încheiat la Catedrala Arhiepiscopală. La Catedrala Arhiepiscopală Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a citit rugăciunile de sfințire a icoanelor și de binecuvântare a pelerinilor, după care a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța pelerinajul pentru credincioși, potrivit arhiram.ro.

Itinerarul pelerinajului a fost următorul: b-dul. Calea lui Traian (cu oprire la Biserica „Cuvioasa Parascheva”), str. Mihai Bravu (cu oprire la Biserica „Buna Vestire”), str. General Praporgescu (cu oprire la Biserica „Sfântul Dumitru”), b-dul. Nicolae Bălcescu și str. Episcopiei.

La fiecare biserică, pelerinii au fost întâmpinați de preoții și credincioșii acestor parohii cu ramuri verzi și cu cântări religioase specifice sărbătorii. La Pelerinaj au luat parte oficialități locale și centrale precum și sute de credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi, împreună cu preoții din Protoieria Râmnicu Vâlcea.

Celelalte două Protoierii din județul Vâlcea (Drăgășani și Horezu) au organizat pelerinaje pe plan local.

Comentarii Facebook


Știri recente