Pelerinaj de aproximativ 5000 de km la monumentele eroilor români din Rusia

Ambasadorul României la Moscova, domnul Vasile Soare, împreună cu părintele Ștefan Stanciu de la parohia Ghencea din București, vor parcurge aproximativ 5000 de km pentru a sfinți șapte monumente ridicate în memoria prizonierilor români care au murit în lagărele sovietice între anii 1941-1952.

Monumentele au fost ridicate în 2018 de statul român, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

Primele două opriri ale periplului au vizat localitățile Ceobakovo și Mihailovo unde sunt înhumați 111 soldați români, a scris pe pagina personală de Facebook Ambasadorul României la Moscova.

La fiecare monument domnul Vasile Soare a ținut o scurtă prelegere despre prizonierii români din Rusia și despre semnificația Zilei Eroilor. A fost oficiată sfințirea monumentelor eroilor români, fiind intonat imnul „Hristos a înviat” în română și rusă.

În data de 3 iunie 2019, delegația română a fost prezentă la monumentul românesc din localitatea Ceobakovo, amplasat în cimitirul multinațional. La momentul omagial au participat Episcopul Veniamin de Ribinsk și reprezentanți ai autorităților locale.

La monumentul din Mihailovo, delegația a ajuns în data de 4 iunie 2019, fiind întâmpinată de preotul paroh al comunității.

De Ziua Eroilor, în data de 6 iunie 2019, delegația românească a ajuns la cel de-al treilea monument de la Usta.

Foto credit: Facebook / Vasile Soare

Comentarii Facebook


Știri recente