Pelerinaj cu peste 200 de credincioși la Kufstein pe urmele Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Parohia Ortodoxă Română „Sf. Ioan de la Suceava” din orașul austriac Innsbruck a organizat sâmbătă pelerinajul anual spre închisoarea-cetate din Kufstein, unde au pătimit Sfinții mărturisitori ardeleni: Cuviosul Visarion, mireanul Nicolae Oprea, preoții Moise din Sibiel și Ioan din Galeș.

Pelerinajul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala „St. Vitus” de la poalele cetății de Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, informează site-ul Mitropoliei.

După slujbă, Mitropolitul Serafim împreună cu cei peste 200 de credincioși prezenți, au urcat spre cetate, unde a fost citit acatistul Sfinților Mărturisitori.

Tot acolo a fost oficiată și slujba Parastasului pentru toți creștinii necunoscuți care au suferit în acele locuri.

În continuarea evenimentului, parohul comunității din Konstanz a organizat o seară duhovnicească în cadrul căreia, Părintele Mitropolit a răspuns întrebărilor adresate de pelerini.

Cuv. Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Mc. Oprea Miclăuș au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în 1955 iar Preoţii Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, în 1992.

Acești mucenici nu sunt cinstiți doar de români, ci și de Bisericile Ortodoxe surori. Eparhia Sârbă de Austria va începe din noiembrie construirea unei biserici închinate Sfântului Mucenic Visarion Sarai în apropiere de Kufstein.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente