Pelerinaj cu moaștele Sfântului Nectarie la Mizil

Credincioșii din Mizil se vor putea închina, la sfârșitul săptămânii, la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli. În zilele de 18 și 19 ianuarie, racla mică de la Mănăstirea bucureșteană „Radu Vodă” se va afla în biserica Parohiei „Sfânta Muceniță Filofteia” din Mizil. Pe parcursul celor două zile, programul liturgic va fi unul special.

„Sâmbătă, la ora 14:00, vom primi moaștele Sfântului Nectarie, după aceea se va face un Acatist de mulțumire în cinstea Sfântului Nectarie, iar de la ora 16:00 vom avea slujba de Priveghere. A doua zi vom începe Utrenia și Sfânta Liturghie la 08:00, iar după amiază de la ora 16:00 vom avea Sfântul Maslu”, a spus Pr. Paul Cergău, Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia”, Mizil

Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia” din Mizil a fost înființată recent. Slujbele se oficiază în prezent într-o bisericuță din lemn, însă credincioșii vor să ridice aici o biserică din zid.

„Biserica este relativ tânără, avem abia un an jumătate de la înființare, parohia de asemenea. Credincioșii noștri abia acum început să simtă apropierea unui preot, de aceea venirea moaștelor Sfântului Nectarie înseamnă foarte mult, înseamnă sporirea evlaviei credincioșilor noștrii”, a spus Pr. Paul Cergău, Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia”, Mizil

Recent, la Mizil au mai fost duse, spre închinarea credincioșilor, moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, de la Curtea de Argeș, și moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, de la Catedrala patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente