Pelerinaj cu moaștele Sfântului Irodion în lumina Sfintei Cruci

Pentru prima dată după 160 de ani, Sfântul Irodion de la Mănăstirea Lainici a revenit în Bucureștiul natal. Sfintele sale moaște, împreună cu racla ce păstrează un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și părticele din moaștele a șapte sfinți, de la Parohia „Sfântul Vasile” – Victoria, au fost purtate sâmbătă, 13 septembrie, într-o impresionantă procesiune în Capitală. A doua zi, la praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Sfânta Liturghie a fost săvârșită, cu prilejul celui de-al doilea hram al parohiei bucureștene, de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

Au trecut patru ani de când Parohia „Sfântul Vasile”-Victoria din Protoieria Sector 1 Capitală a organizat prima ediție a acestui eveniment bisericesc în cetatea Bucureștilor, iar de atunci, an de an, credincioșii bucureșteni participă la procesiune într-un număr tot mai mare. În acest an, bucuria credincioșilor a fost sporit prin aducerea, pentru prima dată în Bucureștiul natal, a moaștelor Sfântului Irodion de la Mănăstirea Lainici, județul Gorj, de către o delegație din Mitropolia Olteniei, condusă de arhimandritul Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici.

Evenimentele dedicate celui de-al doilea hram al Parohiei „Sfântul Vasile”-Victoria au început sâmbătă, 13 septembrie, cu săvârșirea Vecerniei unite cu Litia și a Acatistului Înălțării Sfintei Cruci și cel al Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, de către un sobor de preoți și diaconi, protos fiind arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Mănăstirii Lainici. Înainte de slujba Acatistelor, pr. Mihai Aurel, vicar administrativ eparhial, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat scopul Sfintei Cruci în viața duhovnicească a creștinului, ea fiind nu un simplu obiect liturgic, ci un mod de viață jertfelnic, în care ne este călăuzitor Mântuitorul Iisus Hristos.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente