„Pedalăm pentru aproapele” la parohia Pleașa | Voluntarii Paraclisului CMN au ajutat patru copii orfani

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au ajutat patru copii orfani de mame din parohia Pleașa prin proiectul „Pedalăm pentru aproapele”.

Acțiunea filantropică a început printr-o plimbare cu bicicletele la care au participat copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul CMN.

A urmat apoi un moment artistic muzical organizat de parohie, la care au participat numeroși artiști și grupuri corale din București, Ploiești și din localitate.

Victor, unul dintre cei patru copii, a primit o bicicletă de la părintele paroh, Marius Gheorghe, prin sprijinul Carrefour, iar voluntarii au oferit familiei sale un sprijin financiar acordat de părintele Ciprian Grădinaru.

De asemenea, cealaltă familie a primit sprijin din partea voluntarilor, dar și din partea comunității, care a organizat o colectă de fonduri.

Acțiunea filantropică a fost organizată, după cum a precizat pr. paroh, „pentru că noi, creștinii, nu putem să rămânem indiferenți la problemele celorlalți”.

El a semnala că inițial strângerea de fonduri a fost dedicată doar unui singur caz social din parohie.

„Din păcate însă”, a spus părintele, „în urmă cu 2 săptămâni,  altă familie din localitatea noastră a trecut și trece printr-un moment greu de imaginat pentru oricare dintre noi. O mama a trei copii a trecut la cele veșnice și din acest motiv, am hotărât că nu putem să rămânem indiferenți și automat am inclus această cauza în campania noastră”.

Coordonatorul voluntarilor, Dănuț Prună a subliniat faptul că este foarte important ca în Biserică să se organizeze astfel de evenimente de fiecare dată când o familie se află în impas, deoarece astfel pot „trece mult mai ușor peste probleme”.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului CMN sunt derulate de voluntari sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii CMN

Comentarii Facebook


Știri recente