Pe urmele Sfântului Dimitrie cel Nou. Pelerinaj Basilica Travel în Bulgaria

Agenția de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române vine în ajutorul pelerinilor care doresc să meargă în Bulgaria pe urmele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Pelerinajul va fi organizat în zilele de 25 iulie și 22 august.

„Așteptăm pelerinii cu mare drag, să poposim împreună într-un pelerinaj de o zi în Bulgaria, Pe urmele Sfântului Dimitrie cel Nou. Cu entuziasm așteptăm să facem fotografii, să ne rugăm împreună, să admirăm peisajele și să revenim ușor, ușor la frumusețea unui pelerinaj”.

„Le reamintim pelerinilor ca sănătatea este pe primul loc, iar măsurile de siguranță sunt prioritare”, au transmis reprezentanţii Basilica Travel.

Printre obiectivele vizitate se numără Catedrala Mitropolitană din Ruse şi Mănăstirea „Sfântul Dimitrie cel Nou”, ridicată în apropierea peșterii în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou.

Sfântul Cuvios Părinte Dimitrie cel Nou a trăit pe vremea binecredincioșilor împărați româno-bulgari (secolele XII-XIV), într-un sat mic numit Basarabov sau Basarabi, așezat pe apa Lomului. Moaştele sale se află la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Programul pelerinajului, dar şi alte detalii sunt disponibile aici. Pelerinii se pot înscrie la numerele disponibile pe site-ul agenției sau pe canalele de social media: Pelerinaje Basilica Travel (Facebook) și basilica.travel (Instagram).

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente