Pe pământ este doar prima parte a vieții noastre, a amintit Mitropolitul Teofan la Huși

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a slujit de Sfinții Apostoli Petru și Pavel la Huși, cu ocazia hramului istoric al catedralei episcopale din municipiu.

În predica rostită, Mitropolitul Teofan a făcut referire învățăturile despre viața veșnică din prima Epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Petru.

”Pe pământ este doar prima parte a vieții noastre

„Ni se spune adesea că viața noastră se desfășoară doar aici, pe pământ. Că totul se petrece aici și se cuvine a trăi această viață pentru că este scurtă, iar după mormânt n-ar mai fi nimic”, a semnalat Părintele Mitropolit.

„Sfântul Apostol Petru vine în fața noastră și ne spune însă că noi avem nădejde vie, că avem o moștenire nestricăcioasă în ceruri, și anume: viața noastră aici pe pământ este doar prima parte a vieții noastre, iar cea adevărată și deplină, după trecerea noastră prin această lume”.

IPS Teofan a atras atenția că „uneori, ascultând vocea celor dintâi, trăim ca și cum Dumnezeu nu ar exista”.

„De fapt aceasta este secularizarea: să viețuiești ca și cum Dumnezeu nu ar exista, ca și cum nu ar fi veșnicie, ca și cum rolul Bisericii este de tăgăduit, iar Scriptura n-ar spune adevărul”.

„Alegerea este a noastră. Ascultăm de cei care ne spun că totul este aici sau de dumnezeiasca Scriptură – izvor al mângâierii și răbdării – care ne spune că cetatea noastră cea adevărată, patria noastră cea desăvârșită nu este aici, ci în ceruri”.

Mitropolitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Episcopii Ignatie al Hușilor, Veniamin al Basarabiei de Sud și cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanul.

©Doxologia / Oana Nechifor

Vezi mai multe fotografii de la eveniment pe site-ul Doxologia.


Foto credit: Doxologia / Oana Nechifor


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente