„Pe-al nostru steag e scris Unire”

Din1998, românii sărbătoresc, pe 26 iunie, Ziua Drapelului. În Capitală, Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului și Primăria au organizat o ceremonie în Piața Tricolorului de la Cercul Militar. Festivitatea a început cu binecuvântarea drapelului.

Tricolorul a fost ridicat pe catarg în acordurile imnului național. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

„În inimile noastre românii dintotdeauna sunt cinstitori de drapel în fiecare zi și mai cu seamă la anumite ceremonii și onoruri militare cum avem noi la regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” care sunt foarte numeroase. De fiecare dată sufletul nostru se umple de bucurie binecuvântată, de sentimente patriotice, românești și creștinești. Semnificația este una binecuvântată. Aș putea face o analogie, așa cum Sfânta Cruce reprezinte stindardul de biruință al binelui împotriva răului așa și drapelul nostru este nelipsit din unitățile militare, din instituțiile publice, din sfintele lăcașuri ale noastre strămoșești”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cristian Niculescu, Biserica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

La eveniment au participat oficialități centrale și locale, reprezentanți ai unor instituții civile, militare și religioase, atașați militari străini acreditați la București, veterani de război și cadre militare în rezervă și în retragere. Nu au lipsit bucureștenii care i-au adus la ceremonie și pe copii.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată zi a Tricolorului în amintirea momentului în care Guvernul provizoriu al Țării Românești emitea Decretul numărul 1 prin care tricolorul roșu-galben-albastru devenea Drapel Național.

Comentarii Facebook


Știri recente