Pe agenda Eparhiei Covasnei și Harghitei în 2022: Pastorația tinerilor și familiilor și proiecte culturale

Adunarea Eparhială a Episcopiei Covasnei şi Harghitei s-a întrunit sâmbătă la Miercurea Ciuc. În contextul Anului omagial și comemorativ 2022, au fost prioritizate măsuri de dinamizare a pastorației familiilor și tinerilor. Vor continua proiectele de întocmire a monografiilor parohiale și încurajarea înfințării de asociații comunitare care să creeze proiecte culturale și identitare.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala din localitate de Preasfinţitul Părinte Andrei împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, protopopii şi membrii clerici ai Adunării Eparhiale.

După slujbă, la Centrul Eparhial, Părintele Marin Ioan de la Parohia Sfântu Gheorghe I, directorul Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a susținut o prelegere despre importanța rugăciunii în viața Bisericii.

În deschiderea lucrărilor Adunării Eparhiale, Preasfințitul Părinte Andrei a adresat un cuvânt intitulat „Rugăciunea – Cheia Împărăției Cerurilor”.

A urmat citirea rapoartelor pe sectoare, care au reflectat activităţile desfăşurate în cadrul Eparhiei în anul care a trecut, marcat de provocările celui de al doilea an al pandemiei de COVID-19.

Plenul Adunării Eparhiale a luat act de lucrările desfășurate în anul 2021 la așezămintele monahale, la unitățile parohiale și protopopești și la Centrul Eparhial. Au urmat câteva luări de cuvânt.

Printre vorbitori s-au numărat prof. Ioan Lăcătușu, director onorific al Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Cristinel Glodeanu, Inspector General adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Harghita, Părintele Dumitru Apostol, Protopopul de Călimani și Teodor Constantin Dobrean de la Parohia Gheorghieni II, consilier județean.

Vorbitorii au apreciat realizările Episcopiei, buna legătură instituțională între Biserică și instituțiile de stat locale și județene în Covasna și Harghita, coeziunea factorilor decizionali ai societății civile din zonă cu Centrul Eparhial și cu unitățile ecleziale în contextul marcat de pandemie.

Ierarhul a adresat mulţumiri membrilor aparatului administrativ de la Centrul Eparhial și de la protopopiate, cinului monahal și clerului, Secretariatului de Stat pentru Culte, Secretariatului General al Guvernului României pentru proiectele finanțate, Prefecturilor, Consiliilor Judeţene și Consiliilor locale din județele Covasna și Harghita, precum și tuturor celor care au sprijinit lucrarea Episcopiei Covasnei și Harghitei în decursul anului 2021.

Episcopul le-a oferit membrilor Adunării Eparhiale Acte de cinstire cu prilejul încheierii mandatului și câte un exemplar al Sfintei Scripturi împreună cu alte cărți apărute la editurile Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente