Patru stații de diagnostic și monitorizare pentru spitalele timișorene. Mitropolitul Ioan le-a numit „îngeri păzitori”

Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Maternitatea Bega din Timișoara au primit din partea Arhiepiscopiei patru stații de diagnostic și monitorizare, aparatură medicală de înaltă performanță, destinată pacienților aflați în stare critică în contextul actualei crize medicale.

Echipamentele au fost primite și testate miercuri la Centrul Eparhial din Timișoara, informează Mitropolia Banatului.

Stațiile, device-uri de ultimă generație, vor sta lângă pacienți transmițând în timp real toate datele vitale. ©Mitropolia Banatului

În acest fel, cei aflați în suferință vor fi salvați de acești „îngeri păzitori”, cum i-a numit Părintele Mitropolit Ioan.

Echipamentul medical este produs în Elveția și măsoară parametrii vitali ai pacienților, EKG, tensiune arterială non-invazivă, saturația de oxigen, tensiunea arterială și temperatura de arteră temporală.

Aparatele sunt mobile, ceea le face ușor transportabile în saloanele pacienților cu probleme acute și beneficiază de acumultatori speciali cu o autonomie de peste două ore.

©Mitropolia Banatului

Prin aceste activități, Arhiepiscopia are în atenție nevoile semenilor, dar și ale personalului medical din Timișoara, care se implică cu toate forțele în combaterea pandemiei de coronavirus.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente