Patru ani de activitate: Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” a sprijinit 750 de femei în criză de sarcină

Centrul de sprijin în criza de sarcină „Sf. Alexandra Împărăteasa” a împlinit vineri patru ani de activitate, timp în care a sprijinit peste 750 de femei însărcinate și mame cu mai mulți copii.

Centrul se află pe Str. Virgiliu nr. 81 din București și oferă gratuit consiliere psihologică, terapie, grupuri de sprijin, cursuri de alăptare, ajutor material de urgență, bagajul mamei pentru naștere, contribuții la plata chiriei sau la plata unor investigații medicale, mentorat și educație pentru mame.

„Sprijinirea instituțională a femeilor în criză de sarcină este un drum plin de provocări”, a declarat Alexandra Nadane, Director Executiv al Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, organizația care a înființat centrul.

„Dar nimic nu se compară cu bucuria pe care o trăim toți atunci când o mamă ne trimite, de la maternitate, poze în care apare împreună cu bebelușul ei. În viața de zi cu zi, încurajările, rugăciunile, sfaturile și sprijinul material primit ne ajută să mergem mai departe, depășind dificultățile.”

Bebeluși născuți datorită sprijinului oferit de Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”. Foto: CentrulAlexandra.ro

„Sunt profund recunoscătoare fiecărei femei care mi-a îngăduit să-i fiu alături”, a declarat și Bogdana Fati, psiholog în cadrul centrului. „În diferite ocazii festive în care mă întâlnesc cu mamele pe care le-am ajutat și cu copilașii lor, simt că fac parte dintr-o familie și că există o legătură sufletească, care rămâne în timp.”

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit mamele singure și familiile în dificultate, salvând vieți de copii nenăscuți prin solidaritatea lor.

Organizația a mai transmis că pandemia a complicat situația femeilor în criză de sarcină și a creat probleme la care trebuie găsite soluții.

Datorită nevoii crescute pentru astfel de servicii, în data de 16 august 2020 asociația a deschis și un al doilea centru în Capitală: Centrul „Sf. Împărăteasă Elena”.

Foto credit: Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…