Patriarhul Teofil al Ierusalimului aniversează un deceniu de patriarhat

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a serbat duminică, 22 noiembrie 2015, ziua întronizării Sale în demnitatea de Patriarh al Ierusalimului şi a toată Palestina, după cum a precizat Părintele arhim. Teofil Anastăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Anul acesta ​s-au împlinit 10 ani de când a fost ales și instalat în tronul patriarhal, prilej cu care la Ierusalim au avut loc mai multe manifestari festive:

Dimineaţă, după săvârşirea Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a oficiat în Biserica Învierii slujba Te Deum-ului la care au participat membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, stareţi ai mănăstirilor dinŢara Sfântă, delegaţi ai Patriarhiilor Ortodoxe surori și membrii ai corpului diplomatic din Israel.

După slujba festivă din Biserica Învierii, slujitorii şi oaspeţii au participat la un moment solemn în Sala tronului din Palatul Patriarhal unde au fost prezentate mesajele oficiale de felicitare.

Din partea Patriarhiei Române a participat Părintele Arhim. Teofil Anastasoaie, care a prezentat mesajul oficial de felicitare transmis de către Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a mulţumit pentru urările călduroase primite şi a transmis la rândul său toată preţuirea şi dragostea pentru Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente