Patriarhul TEOCTIST. In memoriam, 2007-2014

La Editura BASILICA a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, volumul omagial Patriarhul TEOCTIST. In memoriam, 2007-2014.

„La împlinirea a 7 ani de la trecerea sa la Domnul, am considerat necesară alcătuirea unei lucrări comemorative dedicate celui ce va rămâne pururea în inima și în mintea noastră Părintele cu chip luminos, suflet bun și vorbă blândă! Au răspuns cu bucurie acestei inițiative unii dintre membrii Sfântului Sinod, care l-au cunoscut mai bine, dar și personalități ale societății noastre românești contemporane, profesori și preoți, colaboratori apropiați ai Părintelui Patriarh Teoctist, dar și credincioși mireni care au ținut să consemneze câteva gânduri (și unele imagini) despre personalitatea distinsă a celui de-al cincilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române. Unele texte publicate anterior au fost reproduse pentru solemnitatea momentelor pe care le evocă, iar altele au fost scrise recent, purtând mai pregnant în ele pecetea relației personale a autorilor cu vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist”, se menționează în Cuvântul Înainte semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Lansarea volumului va avea loc la 30 iulie 2014, în cadrul solemnităților organizate de Patriarhia Română cu prilejul comemorării a șapte ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul († 30 iulie 2007).

Comentarii Facebook


Știri recente