Patriarhul Teoctist comemorat la „Centrul Cultural-Pastoral Gavril Drugănescu”

Patriarhul Teoctist a fost comemorat duminică, 07 februarie 2016, la Biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din cadrul Centrului Cultural-Pastoral „Gavril Drugănescu”, informează site-ul oficial al Eparhiei. În această Duminică, a XVI-a după Rusalii (Pilda talanților), Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Evanghelia duminicală din care reiese învăţătura dreptăţii lui Dumnezeu şi a înţelepciunii Lui, întrucât El nu cere omului ceea ce nu poate face. Prin urmare, bucuria Stăpânului fiind aceeaşi şi pentru cel care din doi talanţi a făcut patru, şi pentru cel care din cinci a făcut zece, bucurându-se de hărnicia fiecăruia, dacă hărnicia lui este totală, adică fără umbră de lene şi de viclenie, a încheiat Preasfinția Sa.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Burcea Lucian Iulian Marian, pe seama Parohiei Puieni, Protopopiatul Herești.

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, de la a cărui naştere s-au împlinit 101 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…