Patriarhul s-a rugat la mormântul Pr. Dumitru Stăniloae

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat marți cimitirul Mănăstirii Cernica și a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Dumitru Stăniloae, cu ocazia a 28 de ani de la trecerea în veșnicie a marelui teolog propus pentru canonizare.

Părintele Patriarh a mers apoi la mormintele celor trei Mitropoliți Primați înmormântați la Cernica – Nifon Rusăilă, Athanasie Mironescu și Konon Arămescu Donici – şi le-a aprins câte o candelă.

Anterior, la Centrul Social – Cultural „Sf. Ier. Calinic de la Cernica” a avut loc Ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La final, Patriarhul României a oferit Diploma și Medalia comemorativă a anului 2021 celor implicați în desfășurarea lucrărilor de sistematizare și reamenajare la cimitirul Mănăstirii Cernica.

„Mulţumim celor care au contribuit la buna organizare şi înfrumuseţare a cimitirului. Este un cimitir plin de personalităţi deosebite din punct de vedere al slujirii Bisericii şi culturii neamului”, a subliniat Preafericirea Sa.

Patriarhul Daniel a apreciat faptul că la intrarea în cimitirul mănăstirii a fost amplasată o hartă cu locurile unde sunt înmormântate personalităţile reprezentative ale Bisericii care odihnesc la Cernica.

Mai multe imagini în Galeria Foto a evenimentului.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…