Patriarhul s-a întâlnit cu copiii premiați la concursul „Spune-mi o poveste pentru suflet” dedicat Serbării de la Putna

Copiii premiați la concursul „Spune-mi o poveste pentru suflet” dedicat Serbării de la Putna s-au întâlnit luni cu Părintele Patriarh Daniel.

Copii din țară și de peste Prut care s-au strâns la Putna pentru a participa la programul „Serbării de la Putna – 2021. Continuitatea unui ideal” și la decernarea premiilor celui de al doisprezecelea concurs „Spune-mi o poveste pentru suflet”, care a avut tema „Putna 1871: Serbarea tuturor românilor”.

În după-amiaza zilei de luni, după decernarea premiilor, care a avut loc la Casa de Cultură „Ștefan cel Mare” din Putna, copiii au mers la mănăstire, unde au avut plăcuta surpriză de a se întâlni cu Părintele Patriarh Daniel, venit la Putna pentru perioada serbărilor din acest an.

Copiii au făcut o fotografie de neuitat alături de părintele patriarh și ierarhii participanți la serbare, ținând în mâini lucrările premiate în concurs, pe care le-au donat Mănăstirii Putna.

Lista câștigătorilor și lucrările participanților sunt publicate în revista „Putna 1871: Serbarea tuturor românilor”, realizată cu sprijinul Mănăstirii Putna și oferită de Părintele Stareț Melchisedec Velnic Patriarhului Daniel cu ocazia „Serbării de la Putna – 2021. Continuitatea unui ideal”.

Proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet” (SOPS), coordonat de scriitoarea Ioana Revnic, își propune să formeze caractere cu ajutorul poveștilor. Proiectul a împlinit un an, timp în care a oferit numeroase ateliere de povești, inclusiv online, pentru copiii români din țară și diaspora.

Peste 1300 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Elveția, Olanda și Belgia au participat cu creații literare și de artă plastică la concursurile lunare SOPS.

Foto credit: Facebook / Serbarea de la Putna 150. Continuitatea unui ideal

Comentarii Facebook


Știri recente