Patriarhul României va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Râmnicului (11 – 12 octombrie 2014)

În zilele de 11 şi 12 octombrie 2014, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Râmnicului la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie al Râmnicului, cu ocazia resfinţirii picturii bisericii mănăstirii Hurezi.

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, la orele 12.00, moaştele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu vor fi aduse în procesiune la mănăstirea Hurezi (importantă ctitorie brâncoveneasca din anul 1693) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru a fi venerate de clerul şi credincioşii din această zonă a Olteniei.

Duminică, 12 octombrie 2014, orele 9.00, Patriarhul României va oficia slujba de resfinţire a picturii bisericii mănăstirii Hurezi cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena. În continuare, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe podiumul amenajat în incinta mănăstirii Hurezi înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

La orele 15.45, moaştele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu vor fi duse de la mănăstirea Hurezi la Catedrala mitropolitană din Iaşi pentru a fi venerate de pelerinii care vor participa la pelerinajul organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Acolo, sfintele moaşte ale Domnitorului Martir vor rămâne spre venerare împreună cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva pe toată perioada pelerinajului de la Iaşi, până în data de 16 octombrie 2014.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente