Patriarhul României: Slujirea de părinte duhovnicesc este taina preoției aplicate

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit luni, 14 noiembrie 2016, 10 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor în treapta de duhovnic, informează Radio Trinitas.

În cuvântul de binecuvântare, Preafericirea Sa a evidențiat importanța prezenței duhovnicilor în viața credincioșilor.

Ne bucurăm că acum la începutul postului Nașterii Domnului avem zece duhovnici în plus pentru a spovedi și a sfătui pe credincioși pe calea mântuirii. Această taină este mare și sfântă pentru că este taina preoției aplicate în slujirea de părinte duhovnicesc. Rugăciunile pe care le-ați auzit vorbesc despre apostoleasca și duhovniceasca slujire. Este o slujire apostolică pentru că Sfinților Apostolii le-a dat Hristos Domnul puterea de alega și dezlega păcatele, a subliniat Patriarhul României.

Luni, 14 noiembrie 2016, preoți din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor la examenul de duhovnicie ce a fost prezidat de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

IPS Nifon a vorbit în Comisia Europeană despre modul în care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la reuniunea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni în care a evidențiat implicarea Bisericii în ajutorarea refugiaților ucraineni.…