Patriarhul României la inaugurarea Centrului Cardiovascular al Spitalului Monza din București

Spitalul Monza, parte a grupului italian de spitale Policlinico di Monza, a inaugurat oficial, în această seară, 23 ianuarie 2013, cel mai nou Centru Cardiovascular din București și din țară. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, care a oficiat slujba de sfințire a centrului.

În cuvântul rostit, Patriarhul României a arătat că sănătatea este un dar de la Dumnezeu care trebuie cultivat, informează Radio TRINITAS. De asemenea, Preafericirea Sa a evidențiat și importanța legăturii dintre medic și pacient: „Așa cum Dumnezeu dăruiește omului mai multe daruri, iar omul fiind împreună creator cu Dumnezeu trebuie să multiplice aceste daruri, tot așa darul de a ajuta pe cei bolnavi să-și recapete sănătatea este o binecuvântare de la Dumnezeu. În lumea de azi în general și în societatea românească în special se află multă suferință. Științele medicale au avansat, dar și numărul bolilor noi a crescut. De aceea, este necesară totdeauna o conlucrare între medic și pacient atât în ceea ce privește medicina preventivă sau profilactică și medicina care aduce alinare suferinței și pe cât posibil vindecare. Totuși, aș dori ca o concluzie să spunem că medicul tratează, dar Dumnezeu vindecă”.

Preafericirea Sa a oferit conducerii spitalului o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos, dar și două volume apărute la Editurile Patriarhiei, informează TRINITAS TV.

Prezent la eveniment, Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu și-a exprimat satisfacția că tot mai multe centre medicale private se deschid în țara noastră. El i-a asigurat pe oficialii spitalului de susținerea Guvernului și le-a adresat rugămintea de a se implica în soluționarea cazurilor medicale cărora sistemul public de sănătate nu le poate face față: „Cred că puteți face mai mult bine decât credeți. În primul rând, mă gândesc la copii. Chirurgia cardiacă pediatrică este ultra deficitară în România. Avem circa 2000 de cazuri nevoie să le operăm în fiecare an și noi nu putem decât 200. Restul de 1800 de cazuri, în general, nu își găsesc rezolvarea. Poate vă gândiți să ajutați cât mai mulți copii în acest sens. Clinica am înțeles că este făcută la cel mai înalt nivel. Sperăm că dumneavoastră crescând, promovând excelența veți impune standarde pe care și ceilalți din piața medicală românească le vor respecta”.

La inaugurare au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, dar și autorități.

Realizat în urma unei investiții totale de 40 de milioane de euro, Spitalul Monza a devenit operativ încă din luna iulie 2012. Unitatea este un centru medical privat ce garantează asistență medicală continuă, cu prezență 24 de ore din 24, prin gărzi medicale de specialitate, pentru cardiologie, anestezie și reanimare, primiri urgențe, chirurgie cardiovasculară.

Comentarii Facebook


Știri recente