Patriarhul României l-a primit în vizită de rămas bun pe Ambasadorul Franţei la Bucureşti

Patriarch Daniel receives the resigning Ambassador of France in Bucharest, Francois Saint-Paul

În ziua de 31 mai 2017 Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reşedinţa Patriarhală pe Excelenţa Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

Excelenţa Sa domnul François Saint-Paul a mulţumit pentru primire şi a subliniat faptul că cei trei ani de activitate diplomatică în România reprezintă pentru domnia sa o perioadă de cunoaştere foarte intensă a ţării şi de îmbogăţire a experienţei personale pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor între cele două ţări.

În acest context, domnul Ambasador a menţionat că în timpul şederii sale în România a vizitat multe locuri încărcate de istorie unde a fost primit cu multă ospitalitate.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe Ambasadorul Franţei la finalul misiunii diplomatice în România şi a apreciat relaţiile deosebite pe care ţara noastră le are cu Franţa, atât în contextul transformărilor din societatea românească în ultimele aproape trei decenii, cât şi în procesul de integrare a ţării noastre în Uniunea Europeană.

Domnul Ambasador a exprimat aprecierea pentru punctul de vedere al Patriarhiei Române în legătură cu sprijinul moral în continuarea procesului de consolidare a statului de drept şi lupta împotriva corupției în România.

Patriarhul României a subliniat că, prin atitudinea sa, Biserica împlinește o datorie morală, fiind neutră din punct de vedere politic, dar subliniind, în același timp, necesitatea cultivării unei etici sociale care să contracareze fenomenele sociale ale sărăciei, nedreptății şi emigrației din motive financiare.

În timpul întrevederii, a fost evidenţiată necesitatea promovării educaţiei tinerilor în spiritul creativității şi responsabilității pentru progresul societății româneşti.

Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

Credit: Basilica.ro


Dl. François Saint – Paul, Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Franţei în România, s-a născut în data de 3 martie 1958. Este licențiat în drept, absolvent al Institutului de studii politice şi fost elev al Școlii nationale de Administrație (ENA), promoția Solidarité, 1983.

Comentarii Facebook


Știri recente