Patriarhul României îl felicită pe Patriarhul Ecumenic la împlinirea a 50 ani de la primirea preoţiei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat sâmbătă un mesaj de felicitare Sanctităţii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la împlinirea a 50 de ani de la primirea harului preoţiei.

Sanctitatea Sa a fost hirotonit preot în anul 1969 de Patriarhul Ecumenic Atenagora, devenind după trecerea la cele veşnice a acestuia principalul colaborator al succesorului său, Patriarhul Dimitrie I.


Mesaj integral:

Bucureşti, 19 octombrie 2019

Sanctității Sale Bartolomeu,
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă,
Patriarh Ecumenic

Sanctitatea Voastră,

Cu dragoste frățească în Hristos, Vă adresăm urările noastre fraterne de sănătate, pace și multe realizări spirituale, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la primirea harului preoției.

Relațiile îndelungate dintre Patriarhia Ecumenică și Biserica Ortodoxă Română sunt exprimate în mod exemplar prin numeroasele vizite irenice efectuate de Sanctitatea Voastră în Biserica noastră și, în particular, prin participarea la sfinţirea Catedralei Naționale din București, în data de 25 noiembrie 2018.

În numele membrilor Sfântului Sinod, al clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, îl rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos să reverse bogatele Sale daruri asupra Sanctităţii Voastre.

Mulți și binecuvântați ani!
Cu deosebită stimă și dragoste frăţească în Hristos,

† D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente