Patriarhul României: Cei care nu aţi fost până acum la vot vă rugăm să mergeţi ca să nu fie prea târziu

În cuvântul de la finalul Liturghiei oficiată duminică în Catedrala Patriarhală, Părintele Patriarh Daniel a reamintit credincioşilor de importanţa exprimării votului la referendumul pentru familie: „Cei care nu aţi fost până acum la vot vă rugăm să mergeţi ca să nu fie prea târziu”.

Preafericirea Sa a reamintit că a votat sâmbătă şi i-a îndemnat pe credinicoşi să-şi exercite acest drept.

„Vă îndemnăm să mergeţi la vot şi să aveţi această onoare, să arătaţi libertatea şi dreptul acesta, să primiţi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toată lucrarea cea bună. Să trăiţi întru mulţi ani”, a spus Preafericirea Sa.

Totodată, Părintele Patriarh Daniel a vorbit despre acest demers democratic şi în finalul omiliei sale duminicale rostite după citirea textului evanghelic.

„Şi ieri am încurajat pe credincioşi să meargă la votul dedicat familiei şi am spus că participarea la vot este un drept, o onoare şi o binecuvântare. Astăzi repetăm aceleaşi cuvinte şi explicăm că această binecuvântare este o binefacere pentru familie şi pentru popor”, a spus Preafericirea Sa.

Duminică, 7 octombrie 2018, este ultima zi în care românii pot vota la referendum pentru pentru clarificarea textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei, adică înlocuirea expresiei confuze: „uniunea liber consimţită între soţi”, cu formularea clară şi precisă: „uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cetățenii își pot exprima votul până la ora 21:00.

Cei care participă la referendumul național au dreptul să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente