Patriarhul României a sfințit Biserica Parohiei Brâncuși. Două persoane au primit „Crucea Patriarhală”

Patriarhul României a sfințit duminică, 03 octombrie 2021, Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul” a Parohiei Brâncuși din Sectorul 6 al Capitalei.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul pe scena amenajată în fața lăcașului de cult. La final, Patriarhul Daniel a rostit o predică în care a reflectat asupra poruncii „neobișnuite” pe care a dat-o Mântuitorul în Predica de pe munte, aceea de a iubi pe vrăjmași.

În predică, Patriarhul a făcut referire și la efectul slujbei de sfințire pe care urma să o oficieze.

„Până la sfințire, biserica este darul unei comunități adus Preasfintei Treimi. După sfințirea lăcașului de cult, acest edificiu devine darul lui Dumnezeu pentru cei care l‑au zidit, pentru credincioșii care au contribuit la ridicarea lui și pentru cei care se roagă în această biserică”.

Cu ocazia sfințirii, Patriarhul și-a exprimat recunoștința față de ctitorii noii biserici prin mai multe ordine, diplome și distincții.

„Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, a fost acordată Preotului Costel Burlacu, parohul Bisericii Brâncuși și protoiereul Protopopiatului Sector 6. Aceeași distincție, dar pentru mireni, a fost acordată Emiliei Dobranici, ctitorul principal al bisericii.

A urmat slujba de sfințire, apoi biserica a rămas deschisă până seara pentru credincioșii din Cartierul Brâncuși și din alte zone care au venit să se închine în altarul lăcașului de cult.

Lucrările de construcție a Bisericii din Cartierul Brâncuși au început în anul 2008. Sfințirea locului şi aşezarea pietrei de temelie a s-a făcut în data de 12 februarie 2008, iar în data de 3 octombrie 2010 a avut loc slujba de sfințire a demisolului bisericii.

©Basilica.ro / Mircea Florescu

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente