Patriarhul României a primit vizita unei delegații a Bisericii Ortodoxe a Finlandei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit, astăzi, 9 mai 2013, vizita unei delegații a Bisericii Ortodoxe a Finlandei. Delegația a fost condusă de Înaltpreasfințitul Ambrozie, Mitropolit de Helsinki.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte comune care vizează buna colaborare în mărturisirea credinței ortodoxe.

„În cadrul acestei excursiei de studii în care ne aflăm dorim să vedem și modul de activitate al Bisericii Ortodoxe Române așa cum se desfășoară la ea acasă. Biserica Ortodoxă Română este una dintre cele mai mari Biserici Ortodoxe din lume care are o activitate bogată din care putem învăța și noi. Învățământul teologic în România este de cea mai înaltă calitate, iar munca de ajutorare a credincioșilor este importantă aici. A fost foarte plăcut să vedem modul în care activitatea Bisericii se desfășoară în România, în general pentru propovăduirea Evangheliei și pentru propovăduirea Învierii lui Hristos în aceste zile. Pentru că facem parte dintr-o Biserica Ortodoxă foarte mică care este minoritară în Finlanda credem că ne vom întoarce mai puternici în țara noastră”, a declarat pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfințitul Ambrozie.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru ajutorul pe care Biserica Ortodoxă a Finlandei îl acordă românilor din Finlanda.

„Ne bucurăm că Înaltpreasfințitul Mitropolit Ambrozie a venit în România. Este cunoscut în toată Ortodoxia ca fiind un mitropolit activ, un bun organizator și un bun teolog. Suntem bucuroși că Înaltpreasfinția sa are grijă și de românii ortodocși din Finlanda și mai ales din Helsinki. De aceea, a acceptat în jurisdicția Înaltpreasfinției sale un preot român. Noi admirăm Biserica Ortodoxă din Finlanda pentru că, deși mică în ceea ce privește numărul credincioșilor și al clerului, totuși este o Biserică foarte dinamică, organizată și cu o deschidere foarte mare spre misiune și cultură pentru a da mărturia unei Ortodoxii locale dinamice. Vă rugăm să transmiteți Preafericitului Părinte Leon, Arhiepiscopul Finlandei, salutările noastre frățești și că ne aducem aminte cu bucurie de faptul că atunci când era Mitropolit de Helsinki a vizitat Mitropolia de la Iași. Acum îl așteptăm să viziteze și Patriarhia Română, aici, la București”, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente