Patriarhul României a îndemnat la rugăciune pentru victimele tragediei din Ucraina

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfintei Liturghii oficiată astăzi, 20 iulie 2014, la Mănăstirea Caraiman, să se roage pentru cei trecuți la Domnul în urma tragediei din Ucraina.

„Trebuie să pomenim în rugăciunile noastre pe oameni care, în data de 17 iulie anul acesta, au murit în tragicul accident din Ucraina când un avion de pasageri civili a fost doborât printr-o lansare de rachetă sol aer. O mulțime de copii au murit, nimeni nu a scăpat cu viață. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, pentru mijlocirile Sfântului Proroc Ilie, să aducă consolare, mângâiere și speranță celor care au avut în familiile lor victime, iar cei care au trecut la Domnul să fie luați în odihna drepților și în iubirea milostivă a Preasfintei Treimi, în locașurile cerești. Este mare nevoie de rugăciune, o mulțime de oameni călătoresc pe uscat, pe apă, și sunt o mulțime de accidente, dar mai ales accidentele aviatice care se soldează cu pierderi de multe vieți omenești. Avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu și să ne încredem în El în primul rând și apoi în înțelepciunea și priceperea omenească”, a spus Patriarhul României.

Avionul malaezian de linie Boeing 777 efectua o cursă Amsterdam – Kuala Lumpur, cu 298 de oameni la bord, și s-a prăbușit joi în regiunea Donetsk din estul Ucrainei.

Comentarii Facebook


Știri recente