Patriarhul României a început vizita frățească la Tirana

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a ajuns astăzi, 31 mai 2014, în capitala Albaniei, Tirana. În perioada 31 mai – 2 iunie 2014, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române efectuează o vizită frățească la Tirana la invitația Preafericitului Părinte Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei și al Întregii Albanii.

Prezent la eveniment, reporterul Radio TRINITAS Aurel Moisiuc a oferit mai multe informații: „Vizita Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a început cu puțin timp în urmă aici la Tirana, capitala Albaniei. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de un sobor de ierarhi ai Bisericii Autocefale a Albaniei dimpreună cu Preafericitului Anastasios Arhiepiscop al Tiranei, Durrësului și al întregii Albanii. Vizita în Albania este prilejuită de sfințirea Catedralei Naționale a Albaniei cu hramul Învierea Domnului. Este o biserică impunătoare care a fost construita în 12 ani. Lăcașul de cult cuprinde un complex de clădiri care adăpostesc săli de conferință, Biblioteca Sfântului Sinod, săli de mese precum și un sediu al Arhiepiscopiei de Tirana dimpreună cu sediul Sfântului Sinod. Momentul forte al sărbătorii va avea loc mâine când opt Întâistătători de Biserici Ortodoxe vor sfinți Catedrala Națională a credincioșilor albanezi din întreaga lume”.

Mâine, 1 iunie 2014, Patriarhul României, împreună cu alți Întâistătători de Biserici Ortodoxe Surori, va oficia slujba de sfințire a noii Catedrale arhiepiscopale Învierea Domnului și Sfânta Liturghie, iar Luni, 2 iunie 2014, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni cu președintele Republicii Albania, președintele Parlamentului Albaniei, prim-ministrul guvernului albanez și primarul capitalei Tirana.

Delegația Bisericii Ortodoxe Române, din care face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va reveni la București în seara zilei de 2 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente