Patriarhul: Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparenţe

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnalat în Duminica a 4-a după Rusalii, care vorbeşte despre Vindecarea slujii sutaşului (Matei 8:5-13), că Mântuitorul Hristos nu-i judecă pe oameni după aparenţe, ci vede sufletul lor.

„Vede smerenia, vede iubirea milostivă în sufletul sutaşului, înţelege suferinţa în sufletul sutaşului şi în acelaşi timp vede că acest sutaş care are posibilitatea să schimbe pe servitorul bolnav cu unul sănătos este profund uman, profund milostiv şi de aceea îi spune lui Du-te, fie ție după cum ai crezut…”, a afirmat Preafericirea Sa în cuvântul de la Paraclisul Reşedinţei Patriarhale.

Vindecarea

Patriarhul a subliniat că vindecarea a avut loc de la distanţă, doar prin cuvânt, ca urmare a rugăminţii adresate Lui de către sutaş.

„Astfel, Hristos ne învaţă că trebuie să ne rugăm pentru cei bolnavi atunci când ei nu se mai pot deplasa să vină la biserică să se roage, nu ştiu sau nu mai pot fizic şi psihic să se roage, iar această rugăciune este semn al iubirii smerite şi milostive”, a explicat Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel la finalul slujbei de duminică. Foto credit: Ziarul Lumina

Iubirea milostivă şi credinţa

Părintele Patriarh a prezentat criteriile pe baza cărora Domnul Hristos l-a vindecat pe servitorul centurionului roman.

„Evanghelia ne arată că Mântuitorul Iisus Hristos are o preţuire deosebită faţă de orice om, dar mai ales faţă de oamenii care au şi ei în sufletul lor multă bunătate. În cazul acestui sutaş, se constată în mod evident că el avea o bunătate în suflet şi era un om milostiv”.

„Acest sutaş avea în sufletul său o admiraţie pentru Iisus, un respect deosebit şi credea că El vindecă pe cei bolnavi cu putere dumnezeiască, că El poate dărui sănătate şi viaţă oamenilor şi îl face să aibă încredere totală în puterea cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos”, a evidenţiat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Basilica News Agency (@basilica.ro)

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…