Patriarhul Kirill a ajuns în Bulgaria pentru omagierea soldaților căzuți în războiul ruso-turc

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei, a ajuns vineri după-amiază la Sofia, în cadrul unei vizite oficiale prilejuite de împlinirea a 140 de ani de independență a Republicii Bulgare. Patriarhul Moscovei a fost întâmpinat la aeroportul internațional din Sofia de vice-președintele Bulgariei Iliana Iotova, ambasadorul Rusiei în Bulgaria și ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Bulgare.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns pe pământul bulgar ospitalier pentru a mă întâlni cu fratele meu Patriarhul Neofit și cu poporul bulgar, cu care poporul rus se află într-o legătură duhovnicească deosebită. Bisericile noastre sunt purtătoarele de cuvânt ale acestei legături. Multe se schimbă în lume, se schimbă structura politică, însăși politica, dar aceste legături cu care Bisericile unesc popoarele depășesc schimbările timpului”, a spus vineri Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse potrivit Ria Novosti.

Patriarhul Moscovei a adăugat faptul că a ajuns în Bulgaria cu „un sentiment foarte luminos” și că se bucură de viitoarele întâlniri.

În contextul vizitei, Patriarhul Kirill va lua parte la evenimentele comemorative, va aduce omagiu soldaților care au murit pentru eliberarea Bulgariei în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878 și va oficia o slujbă în Biserica Nașterea Domnului din Shipka.

Sâmbătă, 3 martie, se împlinesc 140 de ani de la încheierea Tratatului de Pace de la San Stefano, care a consemnat rezultatele războiului ruso-turc din 1877-1878 și a pus bazele dezvoltării statului bulgar independent. Începând cu anul 1991 această zi este o sărbătoare națională a Republicii Bulgaria.

Foto credit: BGNES

Comentarii Facebook


Știri recente