Patriarhul Justinian Marina, evocat în şedința anuală a Protopopiatului Ortodox Român al Bavariei

Slujitorii altarelor din cel mai mare land al Germaniei au participat sâmbătă, alături de Pr. Alexandru Nan, Protopop al Bavariei, la Adunarea anuală a protopopiatului, prezidată de IPS Serafim. În timpul evenimentului, care s-a desfăşurat în orașul Würzburg, a fost evocată personalitatea Patriarhului Justinian Marina.

ÎPS Părinte Mitropolit Serafim a deschis ședința care a avut loc în încheierea festivităților prilejuite de împlinirea a 20 de ani de la înființarea Parohiei românești din Würzburg, notează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

În derularea primului punct de pe ordinea de zi, Pr. protopop Alexandru Nan a susținut un referat despre viața și activitatea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marin, care a păstorit Biserica Ortodoxă Română între 1948-1977 și care este evocat în acest an în întreaga Patriarhie Română pentru activitatea sa în susținerea tuturor activităților Bisericii, într-o perioadă extrem de dificilă cauzată de persecuția comunistă.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat subiecte legate de slujirea Sfintei Liturghii și a celorlalte slujbe în cadrul special al Diasporei, misiunea în penitenciare, activitatea caritativă, alcătuirea unui manual orientativ în sprijinul înființării de noi parohii, conlucrarea parohiilor în diferite activități etc.

Protopopiatul Ortodox Român al Bavariei a fost înființat în primăvara anului 2015. În landul Bavaria se află numărul cel mai mare de parohii românești (28 de unități bisericești, precum și Centrul Eparhial), dar și numărul cel mai mare de români  de pe teritoriul Germaniei (aprox. 150.000 la începutul anului 2017). 

Foto Credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente